Ravning

Fakta

IPA – India Pale Ale

En dejlig mild IPA med en dejlig blomsterduft

Overgæret, og med en alkoholstyrke på ca. 5,3%

Brygget på:
Malt: Pale Ale og Cara Gold
Humle: Amarillo og Citra

 

Historien om navnet

Ravning Enge er i Vejle Ådal, hvor der er bevaret rester af en gevaldig bro fra vikingetiden. Denne bro er opført på kong Harald Blåtands tid, caa. 960. Mest sandsynligt var kongen ophavsmand til byggeriet. Broen løber i en lige linje tværs over ådalen, og har krævet kæmpe mængder egetræ. Som også kongens palisade i Jelling og trelleborgene, fik Ravninge-broen kun en kort levetid og blev ej vedligeholdt. Først i moderne tid kom der en vej, som løber næsten parallelt med den oldgamle bro.

Broforløbet har været kendt siden 1930’erne. Dengang kom et par store egestolper til syne ifm. dræningsarbejde i Ravning Enge. Ved regulering af Vejle Å og dræning af engene i 1953 dukkede massive stolper op på ådalens sydside tæt på Vork. Grundet dræningen begyndte tørven at falde sammen, og toppen af stolperne stak således op. I 1956 blev flere stolper opdaget ved anlæggelsen af fiskedamme på Vork-siden.

Ravningbroen målte næsten 760 meter i længden og fem meter i bredden over Ravning Enge ved Vejle Å, omtrent 10 km syd for Jelling.