Bryg med Bryggeren

– En brygdag på Jelling Bryghus


Er I en gruppe der gerne vil prøve at brygge jeres helt egen øl, er her muligheden for at brygge håndbrygget øl på 1 eller 2 af vore 60 liters bryganlæg, efter de helt traditionelle principper, som det har foregået gennem tusinder af år.

Brygningen foregår på en af vore egne brygdage, under kyndig vejledning af vores chefbrygger, som også hjælper med opskriften på det øl I ønsker at brygge.

Arrangementet forløber sådan, at gruppen møder på brygdagen op på bryghuset omkring kl. 8, hvor bryggeren tager imod.

Brygningen foregår så hen over dagen, og der skal påregnes ca. 6-7 timer, hvorefter øllet stilles til gæring i bryghusets gæringsrum. Undervejs fortæller bryggeren om hele processen, og der smages nok også på noget af bryghusets eget øl.

Efter ca. 4 uger (aftales individuelt) er øllet gæret færdig, og klar til tapning. Gruppen møder igen op på bryghuset, hvor bryggeren er behjælpelig med den endelige klargøring og tapning.
Øllet kan tages med hjem umiddelbart efter tapningen.

Efter tapningen skal øllet eftergære på flasken, hvilket typisk tager ca. 10-14 dage, hvorefter øllet er klar til at drikke.

Pris:
på 1 anlæg, hvilket giver 40-50 ltr. Kr. 2.250,- incl. moms max. 6 personer 

Bryg på 2 anlæg, hvilket giver 80 – 100 ltr. Kr. 4.500,- incl. moms max 12 personer

For at få den bedste oplevelse, anbefaler vi at der kun er max. 6 personer om 1 bryganlæg.
Er man en gruppe på mere end 6 personer, bør man købe Bryg på 2 anlæg. Man kan dog tilkøbe enkelte ekstra personer for Kr. 150,- pr. person

Prisen er inklusive de nødvendige råvarer (malt, humle og gær) samt flasker, samt 1 øl pr. person

Prisen inkluderer ikke morgenmad eller frokost, men der er mulighed for at tilkøbe morgenmad eller frokost, leveret fra vore samarbejdspartnere Café Sejd eller Jelling Kro. (kan aftales ved bestilling).
Eller I kan medbringe egen morgenmad og/eller frokost. Drikkevarer til frokosten kan købes på bryghuset.