Hvad er Jelling Bryghus?

Med den store opblomstring i efterspørgsel af special øl, opstod også i Jelling et ønske om et lokalt bryghus. 5 initiativtagere med hang til produktet samt lysten til lokalt iværksætteri, gjorde at Jelling Bryghus blev etableret i foråret og sommeren 2007.
Jelling Bryghus brygger eksklusivt håndbrygget øl af høj kvalitet såvel smagsmæssigt som visuelt. For at efterkomme dette har vi valgt en produktionsmetode, hvor øllet er ufiltreret, og hvor det eftergærer på flasken. Bryghusets øl er et “levende” produkt, der skal behandles med omhu og nydes køligt.

Lille og fleksibel
Jelling Bryghus er et lille og meget fleksibelt bryghus, der kan brygge både over- og undergærede øltyper.
Udstyret er indkøbt og tilvirket, og det er dimensioneret efter en forventet kapacitet på brygning af op til 50.000 liter om året. Vi lægger vægt på at brygge efter “all grain” metoden og således dækker bryghusets udstyr alle aspekter af bryggeprocessen, som vi selv ønsker at styre ud fra håndværksmæssige principper: fra kværning af malten, mæskning, kogningen af urt, opbevaring i kølerum, tapning.

« af 34 »

Sortimentet
Til standardsortimentet hører pilsner, ale og stout. Vi satser så afgjort på kvalitet og mangfoldighed frem for kvantitet.

Den rige historie og natur
Jellings rige historie og natur giver både inspiration til navnene på øllene, men også til de ingredienser, som giver øllene de mange stærke smags- og synsindtryk. Vi ønsker også at bruge historien og naturen til at være innovative – det giver os inspiration til nye special øl, som vi brygger via husets store bryg-erfaring og kompetence.

Mange typer øl
Vi ønsker at kunne brygge mange typer øl – derfor er fokus snarere på et fleksibelt og billigt udstyr, for at give os selv flere muligheder – fremfor et dyrt og fuldautomatisk, som heller ikke levner de samme muligheder for den håndværksmæssige påvirkning af øllet.